Texburger Oslo

Min vurdering:

Texburger i Norge er et af de absolut mest populære burger steder i Oslo og omegn. De laver simple, men lækre burgere to-go. Det er den bedste grill-bar burger jeg har smagt, og selvom boller og bøffer ikke er hjemmelavet, så vinder de på deres deres dressing/fyld som minder lidt om coleslaw. Bollen er blød og lækker, bøffen smager fint. Men coleslawen er det som gør oplevelsen usædvanlig god. Leder du efter en god hurtig burger, så skal du prøve Texburger i Oslo.

TexBurger i Norge kan noget ingen andre kan. De kan lave en hurtig grillbar burger til få penge som smager himmelsk. Stedet langer omkring 1000 burgere over disken HVER eneste dag. Omsætningen i 2018 var på 26 millioner norske kroner.
Stedet åbnede i 1974 og har lige siden været en kæmpe succes. Ikke mindst på grund af deres hjemmelavede coleslaw lignende fyld.

Stedet har længe været på min liste over steder der skal testes, fordi min far har en forkærlighed for stedet.
I slut firserne boede vi tæt på Oslo grundet min fars arbejde. Jeg har været omkring 5 – 6 år gammel, og dengang var jeg ikke med på stedet, men har siden hen ville tilbage for at smage det, som min far kalder “én af de bedste burgere han har fået”.

Selvfølgelig hører det med til historien, at når vi taler om stedet så mange år efter, så er en del af smagen måske også minderne fra dengang vi boede deroppe, og burgeren måske ikke er en overdådig kolonarisk oplevelse. Min far har været i Norge mindst 10 gange, henover de sidste 20 år, og HVER gang, skal han forbi stedet; for som han siger: Texburger ligger LIGE på vejen til alt i Norge!

Texburger hytten fylder ikke meget

Hans store kærlighed for stedet kommer fra deres måde at lave maden meget simpel, og uden noget fancy indhold. Han har altid været kæmpe fan, og jeg indrømmer, man har været ved lunken om al den snak, for burgeren kan næsten kun skuffe hvis man sætter den op på en pedestal.

De har kun én burger. Den fås i forskellige varianter, med kylling eller oksekød, stor eller lille og dobbelt op osv. Fyldet er det samme, bollen er det samme. Keep it simple. De har også en menu til 139,- hvor du får sodavand og fritter med grillkrydderi, men dette sprang vi over denne dag.
Jeg valgte en stor Texburger cheese til 79,- (60,00 DKR)

Texburger Cheese

Der stod omkring 10 personer i kø før os, men der gik kun 10 minutter fra vi ankom, til vi stod med burgeren i hånden.
Burgeren ser meget tam og kedelig ud ved første syn. Heldigvis så er det gamle udtryk “Skindet bedrager” virkelig noget man kan tale om her.

Det er lidt en tam følelse at kigge på disse billeder når man ved hvordan den smager.
Texburger bruger ikke syltede agurker, tomater, mayo dit og dat eller syltede rødløg eller chili. Bolle, bøf, ost og deres signature coleslaw. Den sidstnævnte er det som er så forbandet lækkert ved netop denne burger.
Hvad der præcist er i deres signature coleslaw er uvist, men efter lidt søgen på Google faldt jeg over et norsk forum, en norsk artikel og et par billeder. Summen af dette er, at deres coleslaw er hjemmelavet, og lavet med kål. Hvilken type kål er usikkert, men i artiklen nævner de selv “hodekål” som er en generel betegnelse for hvidkål, spidskål, rødkål og savoykål. Flere brugere mener det er kinakål, men det indgår ikke i betegnelsen som Texburger selv kommer med (hodekål)
Derudover indeholder den mayonaise, sennep og dild.
Alt dette Kombineret med den søde og bløde bolle, fint stege 100% oksekøds bøf, lidt ost og deres signature coleslaw, er det helt sikkert det tætteste man kommer på en bid af himlen hos en grillbar. Det er ikke Burger Anarchy, Halifax eller BurgerShack, men i deres egen liga, er Texburger SINDSYG godt !

Bollen ligner noget Paaskebrød som jeg bestemt ikke er fan af, men den smager helt anderledes, og langt mere blød og mushi i konsistensen. Bøffen er ren oksekød fra fryseren som er formet som vi kender herhjemme. Det er ikke bøffen som løfter burgeren til den kult-status den har. Det er coleslaw’en. Og den gør det simpelthen så godt, at burgeren fortjener en Top-Anbefaling.

BONUS: Stedet blev i 2009 ramt af en brand, og efter kort tid blev der oprettet støttegrupper på facebook, som kontakte kommunen for at få genopbygget huset så hurtigt som muligt.
Samlet set har de siden år 2000, omsat for over 300 millioner norske kroner.
Læs mere her: https://www.dn.no/mat/mat/handel/okonomi/texburger-selger-1000-hamburgere-om-dagen/2-1-643239

Texburger har fortjent en top-anbefaling her på bloggen

Du finder Texburger her:

 

 

 

SCORECARD
  • Bolle
  • Bøf
  • Fyld
  • Skovbo anbefaler
4.2

Samlet vurdering

Texburger i Norge er et af de absolut mest populære burger steder i Oslo og omegn. De laver simple, men lækre burgere to-go. Det er den bedste grill-bar burger jeg har smagt, og selvom boller og bøffer ikke er hjemmelavet, så vinder de på deres deres dressing/fyld som minder lidt om coleslaw. Bollen er blød og lækker, bøffen smager fint. Men coleslawen er det som gør oplevelsen usædvanlig god. Leder du efter en god hurtig burger, så skal du prøve Texburger i Oslo.