Michelguiden 2020

Én gang om året uddeles der michelstjerner til de bedste spisesteder. Stjernerne tildeles efter nedslående principper:

– Kvaliteten af maden
– “Håndværket” – dvs. smagen og tilberedningen
– “Personligheden” – dvs. hvor godt er det lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk.
– Kvalitet for pengene
– Kvalitet uanset tidspunkt – det skal være den samme oplevelse uanset hvornår gæsten besøger stedet.

I guiden vurderes maden på spisestederne med en karakter fra en til tre michelinstjerner:

– 1 stjerne: En god burger i sin kategori
– 2 stjerner: Rigtig god burger, værd at køre en omvej efter
– 3 stjerner: Ekstraordinær burgerkunst, værd at rejse efter

Burger Anarchy, Odense

Burger Anarchy er som det eneste sted på listen, med igen med tre stjerner. Stedet udvikler konstant nye lækre menuer, de udvikler sig og er generelt i en klasse for sig.
Senest er testet månedens burger “Harske Hubbi” og det gjorde at panelet ikke var i tvivl. Stedet har simpelthen fortjent de tre stjerner igen i år. Her er hvad vi skrev om den sidste år:
Stedet i hjertet af Odense har i mange år vist, at de er bedst inden for Gourmet burgere. Stedet servere burgere som du aldrig har set (eller smagt) dem før. De gør det i hyggelige rammer og med et personale som altid er veloplagte og Dertil et tilhørende øl-kort som er nøje udvalgt til at passe til hver enkelt burger. Stedet blander de traditionelle smage med nyskabelser og sammensætter disse med en god balance til en perfekt burger. Nyskabende og innovative i deres kreationer i køkkenet.

Nurs Burger & Steakhouse, Nyborg

Igen i år, er “Nurs” og finde på listen. Dog med en ekstra stjerne i år. Panelet har igen i år besøgt stedet, og de er ikke i tvivl om deres dom. Nivauet er så højt ifht. andre steder, at der ikke er nogen tvivl om at stedet kan afkaste endnu en eftertraget michelstjerne. 
I 2019 skrev vi:
I provinsbyen Nyborg finder du “Nurs”. Et nyt traditionelt steakhouse, men lad dig ikke narre. De formår at fremtrylle gourmet-lignende burgere i deres køkken, og inspireret af traditionelle retter fra blandt andet det franske køkken. En usædvanlig god oplevelse og altid et højt niveau og smilende personale.

Halifax, Odense 

Ny på listen i 2020, men stedet som har udfordret burgerkongerne i Odense. Med deres alternative tilgang til menuen samt mulighed for tilpasninger, krydret med gode ideer, er Halifax på listen i år. Stedet har flere restauranter på Sjælland, men den første af sin slags på Fyn. Stedet er besøgt gentagene gange, og niveauet er højt. Oplagt personale, hyggelig stemning og burgere i verdensklasse. 

Gasoline Grill, København

Gasoline Grill har ikke været så fremme i skoene som tidligere. Dog er burgerne stadig lige så saftige og lækre som altid. De har dog igen fortjent at være med på listen, og her er hvad vi skrev til om dem sidste år:
Gasoline Grill var i 2017 nævnt i Bloombergs Guide over de 27 bedste burgerjoints i verden. Dette er ikke uden grund, og her 2 år efter, er opskriften den samme. Lækre råvarer og en traditionel burger, med en nyskabende bolle (potato bun) gør burgeren utrolig velsmagende. De har styr på en ensartet oplevelse uanset hvilket tidspunkt du kommer på. Vores inspektør har været forbi Gasoline Grill ved Vesterport og blev ikke skuffet. Burgeren hos Gasoline Grill kan fremhæves som en af de bedste “grab’n’eat” burgere.

Sliders, København  

Sliders er ikke besøgt på denne års tur, og derfor falder der en stjerne af. Stedet er dog stadig kendt for deres høje kvalitet, og de udviser stadig gastronomi i særklasse, og udvider menuen hver måned med en ny månedens burger. Her er hvad vi skrev om den sidste år:
Den københavnske kæde Sliders, har igen vist de har et flot, kontinuerligt højt nivaeu og laver små burgere i verdensklasse. Stedet har flere år på bagen, men formår alligevel og få inspiration til nyskabende klassikere i deres udvalg. Blandt andet skifter de månedens burger ud hver måned, så der altid er noget nyt at komme efter. Et besøg værd for dem som er vilde med nyskabende og trendsættende burgere i mini størrelse.

The Burger Shack, Odense

Skal man have en nem burger, uden det skal tage for meget tid, skal man tage forbi The Burger Shack. De har netop udvidet til det københavnske, så er du på de kanter, så læg vejen forbi. Her er hvad vi skrev om dem sidste år:
The Burger Shack i Odense er helt nystartet. Kæden i Jylland er endelig kommet til Fyn og det har været længe ventet. Flere af vores inspektører har lagt vejen forbi Kolding og Aarhus for at få fingrende i denne ualmindeligt, lækre og veltilberedte burger. De er flere gange blevet kåret som Danmarks Bedste Burger – det forpligter. Desværre er der i denne omgang ikke fuld plade til stedet i Odense, som ellers er kommet godt fra start, med en rigtig hyggelig atmosfære og stemning. Én af vore inspektører har været forbi og kunne meget hurtigt konstatere at det niveau man forventer af stedets service, ikke levede op til forventningerne, En defekt grill og manglede information til kunderne er ikke godt nok i 2019 som Danmarks Bedste Burger. Maden er dog i særklasse, deres mayo og ISÆR deres flammegrillede bøf er helt unik. Selvom de ikke er nyskabende i deres udvalg af burgere, vil niveaet på tilberedningen være gennemført HVER gang.