Molotov

Min vurdering:
Molotov er Odenses nyeste burgerjoint. Molotov serverer traditionelle burgere, men formår alligevel at gøre den til noget særligt. Bollen er sød, lækker og blød, bøffen er stegt perfekt rosa og mayoen er ikke mindre end fantastisk. Fyldet er lidt for traditionelt og skiller sig ikke så meget ud og bøffen er ikke flammegrillet. Råvarerne er dog i top, og samlet set, giver det en fantastisk god burger. Molotov helt sikkert et besøg værd og fortjener også en top-anbefaling her på siden. Odenses bedste “grab” burger.

Efter et par test uger og teasere på deres facebook side, åbnede Molotov afficielt i dag med fuldt menukort.
Molotov er en lidt anderledes restaurant, da de primært har fokus på burgere og cocktails. Og er altså derfor en burgerbar, og ikke en traditionel restaurant eller spisested.
Jeg var naturligvis på pletten og sammen med en kammerat fandt vi et bord og fik hilst pænt på.
Stedet er ikke så stort, men er hyggeligt indrettet og med plads til omkring 20 – 30 spisende gæster.

Menukortet lå på bordet, og bestilling foregik ved at gå op i baren og bestille samt betale.
Vi bestilte to cheeseburger menuer til 125,00 kr. Prisen dækker burger, sodavand, fritter og dip. Vi bestilte derudover en ekstra dip, og landede altså på samlet 250 kr. for to personer, hvilket må siges at være en ret skarp pris.
Deres menukort er meget enkelt, og de har kun fire burgere på menuen, en hamburger, en cheeseburger, en Dr. Disrespect samt en vegetar burger.
Simpelt og enkelt koncept som er meget overskueligt.

Vi ventede ikke længe før maden blev serveret ved bordet. En lille ting som jeg personligt synes trækker ned, er at deres sodavand serveres i papkrus. Jeg synes det virker for billigt, og ville foretrække et glas, eller en dåse. Generelt er jeg mere til sodavand fra dåse frem for en blandet sodavand fra sirup. Dette er naturligvis en smagssag, men her serveres der altså sodavand fra sirup i papkrus.
Serveringen er også enkel, en metalbakke med papir i bundet, og fritter i en rustik brun pose, burgeren i samme brune papir samt mayo i to plastic bøtter.
Det er tydeligt her fokuseres på maden, og det virker ret autentisk at servere det på denne måde, frem for tallerkener, kniv og gaffel osv.

Burgeren er med 180 gram hakket oksekød fra Kildegården, hjemmelavet burgerdressing, syltede agurker, rødløg, salat og ost. Meget enkel, og ikke noget af dette som skiller sig ud fra den traditionelle burger. Og du læste rigtigt, ingen bacon.

Fritterne er krydret med et hemmeligt krydderi, som bedst kan beskrives som samme krydderi som der fåes på Sunset Boulevard. Fritterne var sprøde og smagte fortræffeligt. Der saltes med flagesalt, hvilket jeg synes er overkill, da mange af flagerne derfor ligger i bunden af posen og ikke på fritterne som burde være meningen.
Mayoerne vi fik var en traditionel plain mayo og en spicy mayo. Begge er “kun” hjemmerørt, men smagte virkelig lækkert. Den almindelige plain mayo var én af de bedste plain mayos jeg smagt, og deres spicy mayo som er lavet med chili, var perfekt afbalanceret.

Burgeren er som skrevet en grab burger. Det betyder den skal spises med klør fem. Burgeren er tilpas snasket, uden at det bliver for meget. Bøffen har god stegeskorpe og smeltet ost på toppen. Salaten er en almindelig salat, og altså ikke iceberg som mange benytter sig af. Jeg synes det fungere fint, og det skal siges jeg heller ikke er fan af iceberg salat i en burger.

Dressingen er blot “smidt” i burgeren, og hverken over eller underbolle er derfor smurt. Ikke noget som gør noget for smagen, men blot en konstatering, og den første bid eller to kan uheldigvis være uden dressingen. Dressingen er desuden hjemmelavet, og smager hverken af for meget eller for lidt. Måske lidt til den anonyme side, hvis man skal gå i dybden.
Konceptet er selvfølgelig også enkelt og simpelt, hvorfor burgeren skal være en alle kan spise. Den er derfor ikke fyldt med specielle ingredienser som evt. kan dele vandene.

Der er meget mørkt på Molotov, hvilket giver en hyggelig stemning, men samtidig  giver det også mit kamera svære betingelser, og derfor er billederne desværre ikke super retvisende.
Bøffen er stegt perfekt rosa som jeg ønsker det. Dog blev vi ikke spurgt hvad vi ønskede, og det fremgår ikke af menukortet hvordan de steger deres bøffer. Det kan være til irritation for nogen, omend jeg elsker når bøffen er rosa i midten – det holder på saft og kraft i bøffen.
Eneste anke på bøffen, er den kan virke lidt bastant, som om den er presset for hårdt sammen inden stegning. Heldigvis er smagen det vigtigste og den var god, omend der manglede grillsmag. Molotov flammegriller ikke deres bøffer.

Bollen leder tankerne hen på en krydderbolle, hvilket kan dele vandende. Vi snakkede med en af folkene bag Molotov, som gjorde opmærksom på at de får lavet deres boller specielt hos Fru Lund bageren, og de overvejer om de skal skrue ned for kardemomme krydderiet i bollen, således den ikke smager for meget af krydderbolle. Bollen var sød og holdte godt på fyldet.

Generelt kan man godt smage der bruges nogle lækre og friske råvarer. De modtager deres kød, frisk hakket hver dag, og det er derfor ikke kød fra frost.

Fritterne er tynde, og kan minde lidt om dem man kan få på McDonalds, men her er de altså mere sprøde og lækre, samt med et hemmeligt krydderi som jeg er helt tosset med.

Molotov er kommet til Odense, og det virker som om drengene mener det seriøst og har tænkt meget over sammensætningen. Skal jeg henlede mine tanker på alternativer, vil det være Kitzchen i Middelfart, Gasoline Grill i København og selvfølgelig én af mine favoritter, Burger Shack i Århus.
Det er en anden type burger end min anden favorit; Burger Anarchy, prisen er også en helt andet, og ideerne og tankerne bag Molotov er også helt anderledes en Burger Anarchy. Derfor mener jeg ikke helt man kan sammenligne de to direkte mod hinanden.
Molotov slår ikke Burger Shack, men den slår Gasoline Grill med flere point, og overhaler også Kitzchen burgeren. Derfor får den også en top-anbefaling med på vejen, som er yderst velfortjent.

Molotov har fortjent en top-anbefaling her på bloggen

 

Du finder Molotov her:

SCORECARD
  • Bolle
  • Bøf
  • Fyld
  • Fritter
  • Mayo
  • Skovbo anbefaler
4.4

Samlet vurdering

Molotov er Odenses nyeste burgerjoint. Molotov serverer traditionelle burgere, men formår alligevel at gøre den til noget særligt. Bollen er sød, lækker og blød, bøffen er stegt perfekt rosa og mayoen er ikke mindre end fantastisk. Fyldet er lidt for traditionelt og skiller sig ikke så meget ud og bøffen er ikke flammegrillet. Råvarerne er dog i top, og samlet set, giver det en fantastisk god burger. Molotov helt sikkert et besøg værd og fortjener også en top-anbefaling her på siden. Odenses bedste “grab” burger.