Marcello’s

Min vurdering:
Rösti burgeren fra Marcello’s kan godt være med fremme i feltet af “bedre café burgere” i Odense. Den er ikke ringe, men den er heller ikke fantastisk. Bøffen er til gengæld stegt med en rigtig god grillsmag, og det sprøde fra løgring og rösti passer godt ind i sammensætningen af burgeren. En rigtig fin café burger, som jeg sagtens kan anbefale, hvis lysten er til café burger.

Der er kommet en ny café i Odense. Belliggende i de gamle lokaler hvor Jensens Bøfhus tidligere huserede. Marcello’s er en lille dansk kæde, som har flere caféer belliggende i Sønderjylland og Fyn. Vi kom forbi og blev alligevel lidt inspireret af deres menu kort ude på gaden, og da vejret var fint, besluttede vi os for at få et bord uden for.

Menukort hos Marcello’s

Jeg bestilte naturligvis en burger, og den såkaldte “World’s best Cola” ifølge The Guardian. En Curiosity Cola. Godt nok kostede den 55,00 kr., men tænkte at den måtte prøves.

The World’s Best Cola

Efter 3 minutter dukkede vores tjener op med drikkelse, og til den pris havde vi nok forventet de var lidt større end de 275 ml. flasker vi fik.

Colaen var god. Havde lidt samme smag som de billige cola’er man kan købe, men alligevel var der noget over den som gjorde den en tand bedre. Tjeneren fortalte os at der var forlydender om, at colaen indeholde 0,5% alkohol, om det var dette som kunne smages, skal jeg ikke kunne sige.

En fin cola, som var knap så sød, som de billige du kan købe, og en del mere krydret. Dog for pebret til prisen på de 55,00 kr.

Rösti burger og fritter

Efter 10 minutter ankom vores mad. Meget hurtig betjening, og en lille portion fritter i forhold til de andre steder jeg plejer at komme.
Burgeren så ikke ud af så meget, men det vigtigste var naturligvis smagen. Bollen var en brioche bolle, som de fleste caféer efterhånden har på menukortet. Ud over bollen bestod burgeren af BBQ sauce, grillet angus hakkekød, cheddar ost, agurk, tomat, rødløg, rösti, løgring, bacon og salat.

Burgeren får ikke ros for udseende

Fritterne var krydret med salt og timian, hertil hvidløgsmayo. Jeg havde udover den ene mayo, bestilt en chilimayo til fritterne også.

Fritter og mayo

Fritterne var varme, sprøde og smagte rigtig godt. Min store frustration kom da jeg smagte på mayoerne. De smagte ikke dårligt, men var desværre meget anonyme. Jeg havde meget svært ved at smage hvidløgen, og jeg havde meget svært ved at smage chilien. Ja selv min kone kunne ikke smage forskel på hvilken der egentlig var hvad, og det var lidt synd. Mit gæt er de begge er lavet på samme grundopskrift, og derefter tilsat hvidløg eller chili, og de derfor smagte meget ens. Det trækker lidt ned i min bedømmelse, da jeg mener man burde være sikker på hvad der egentlig var hvad. Selv udseende på dem, var meget ens.

Rösti burger

Bollen var en anelse tør, hvilket jeg afte synes brioche boller er, men det løftede sig op da smagen af bøf ramte munden. Ingen tvivl om at bøffen var grillet, og havde en super lækker røget smag. Desværre var den gennemstegt, og kunne derfor have været mere saftig. Løgringen og röstien var sprøde selvom de lå i mayo inde i burgeren, og det gav faktisk en ret god fornemmelse og smag. Især röstien kunne smages, og det var jeg positivt overrasket over.

Hjemmelavede fritter

Synes dog udførelsen af burgeren hang lidt. Den var ikke super flot, og med en skive tomat og en skive agurk som der er ikke rigtig var kælet for, lignede den noget der var meget hurtig bikset sammen. Heldigvis var smagen god, og det er trods alt der den vinder lidt point.

Lidt tør bolle, men god smag i bøffen

Men helheds oplevelsen var overordnet godkendt. Hurtig servering, maden smagte godt, og til en pris der var til at betale. 125,00 kr. for en burger inkl. fritter og mayo er bestemt en god pris. Colaen var dog en anelse dyrt, og ville nok tage en almindelig næste gang.
Mangler du en hyggelig café i Odense, er jeg ikke bleg for at anbefale Marcello’s. Konen fik en laksesandwich som var rigtig lækker og frisk, og jeg fik en burger som bestemt var pengene værd og godkendt.

Du finder Marcello’s her:

SCORECARD
  • Bolle
  • Bøf
  • Fyld
  • Mayo
  • Fries
  • Skovbo anbefaler
3.5

Samlet vurdering

Rösti burgeren fra Marcello’s kan godt være med fremme i feltet af “bedre café burgere” i Odense. Den er ikke ringe, men den er heller ikke fantastisk. Bøffen er tilgengæld stegt med en rigtig god grillsmag, og det sprøde fra løgring og rösti passer godt ind i sammensætningen af burgeren. En rigtig fin café burger, som jeg sagtens kan anbefale, hvis lysten er til café burger.