Kitzchen

Min vurdering:
Kitzchen Street Foods The Awesome One er noget ud over det sædvanlige. Selvom Kitzchen er nystartet, formår de at lave en autentisk streetfood burger, som jeg ikke før har set på Fyn. Hjemmelavet bolle, passende fyld, saftig bøf og en Awesomesauce der smager forrygende godt. Simpel burger, men smagen var overraskende god, ikke mindst på grund af deres Awesomesauce.

Efter anbefaling fra min far, skulle jeg besøge en “skolebus” i Middelfart. Den amerikanske skolebus, skulle efter sigende være lavet om til en foodtruck med streetfood burgere på menuen. Stedet ligger ved det gamle Karolines i Middelfart, og hele sommeren serveres der burgere udendørs fra foodtrucken.

Menukortet

Ta’ selv mayo

Kitzchen Street Food servere 4 forskellige burgere, og jeg valgte The Awesome One som bestod af oksekød, awesomesauce, syltede rødløg, cheddar ost, salat og bacon. Deres egen favorit jf. deres menukort.

Jeg betalte og fik en bon med nummer, hvorefter de sagde mit navn blev råbt op, når maden var klar.
Efter små 10 minutters ventetid blev jeg råbt op, og jeg gik op for at hente min mad. Der fulgte ingen mayo med til menuen, men der var høflig selvbetjening ved siden af. Fint koncept, men jeg ville foretrække at man i hvert fald stillede mayoen i skygge, og ikke direkte i solen. Jeg ved ikke hvor længe det havde stået fremme, men vi kom kl. 16 og hvis de åbner kl. 11 er det trods alt nogen timer i stærkt sollys, hvilket næppe kan være sundt eller godt for mayoen.

Sådan ser menuen ud, Duck Fat Fries, en burger og en Frem Sodavand (tilkøb på 10,00 kr. såfremt man ønskede Coca Cola)

Bestemt en flot servering, men der manglede plads til mayoen i bakken. Derfor op med burgeren, og i med lidt mayo i serveringsfadet.

The Awesome One

En flot burger, men umiddelbart for meget salat til burgeren – eller sådan så det i hvert fald ud, men mængden passede faktisk fint. Burgeren syner ikke af meget, men folder man lige salatbladet ind i burgeren får man faktisk en mere velproportioneret burger.

Bollen var hjemmelavet, og blev meget tynd efter et par bidder, men bollen var lækker og blød. Ikke bastant og ikke tør. Stort plus. Bøffen lignede den var lavet sousvide og herefter stegt på pande. Smagen var god, ikke så meget røg, og ikke rosa, men saftig og velsmagende. 

De syltede rødløg og bacon passede fint til burgeren, og er typisk de ingredienser mange bruger i deres burgere nu om dage. Umiddelbart vil denne burger nok minde meget om FatBurger i København eller en anelse om The Burger Shack i Aarhus.

Plain mayo og Awesomesauce

Deres almindelige mayo var meget neutral og hverken bedre eller dårligere end andre steder. Men deres Awesomesauce var fantastisk. En smag mellem Thousand Island, Ketchup, krydret og let røget smag, var helt sikkert noget som passede godt til både fritterne og i burgeren.
Fritterne er stegt i andefedt, og disse sidder lige i skabet. Tynde, saltede og nærmest perfekte.
Prisen var 105,00 kr. for en menu, hvilket er ganske rimeligt ifht. andre steder og kvaliteten af burgeren.

Afslutningsvis vil jeg gerne tildele Kitzchen Street Food min top-anbefaling her på siden, som tildeles de steder jeg gerne kommer igen, med højt niveau og hvor man får noget ud over det sædvanlige. Her må jeg sige at deres Awesomesauce er noget ud over det sædvanlige, samtidig med fritter der er tæt på perfekt.

Kitzchen har fortjent en top-anbefaling her på bloggen

 

Du finder Kitzchen her:

SCORECARD
  • Bolle
  • Bøf
  • Fyld
  • Fritter
  • Mayo
  • Skovbo anbefaler
4.2

Samlet vurdering

Kitzchens The Awesome One er noget ud over det sædvanlige. Selvom Kitzchen er nystartet, formår de at lave en autentisk streetfood burger, som jeg ikke før har set på Fyn. Hjemmelavet bolle, passende fyld, saftig bøf og en Awesomesauce der smager forrygende godt. Simpel burger, men smagen var overraskende god, ikke mindst på grund af deres Awesomesauce.