Dandelion i København har længe stået på min ønskeliste. Dandelion bruger 20-25% ben marv i deres oksekød, og det giver virkelig en lækker tekstur og smag til kødet.
Derudover er der ikke meget specielt over burgeren, som også indeholder hvid cheddar, salat og mayo. Tilgengæld er råvarene skyhøje og niveauet for tilberedningen er lige i skabet. Har du prøvet Gasoline Grill, Popl eller Jagger, så ligger denne burger i samme kategori. Ingen forstyrrende elementer, bare god smag og de bedste råvarer. Burgeren fortjener en Top-anbefaling her på siden, og er du i København, så læg vejen forbi Dandelion.
At træde ind i burgerens verden efter en lang pause føles som at vende tilbage til en gammel ven, man ikke har set i årevis. Sidste gang jeg dykkede ned i burgeranmeldelserne, de saftigste bøffer og sprødeste fritter, var verden en helt anden – det var i 2020.
Nu, efter flere års pause, er det tid til igen at tage temperaturen på burgerkulturen og se, hvordan den har udviklet sig. Er byens bedste burger stadig den samme, eller har nye stjerner fundet vej til menukortet? Af den grund, er jeg landet hos Dandelion i det indre København. Et sted jeg faktisk har sukket efter længe, da de har fået gode anmeldelser, og deres burger lød rigtig god.
Jeg bestilte The Burger, som combo. Altså burger, fritter, mayo og sodavand. Dertil en ekstra mayo med De har også The Spicy Mushroom som lyder ret lækker. Den er vegetarisk og er med svampe.
De beskriver den sådan her: Crispy Fried Oyster Mushrooms, Mature Yellow Cheddar, Red Onions & NY Deli Style Pickles, Japanese Mayo, Tamarind & Mango Mole
Jeg kom kl. 16 og burgeren blev serveret kl. 16.05. Her var ingen andre gæster, så tilberedningen gik meget stærkt.
Og lad mig bare være ærlig: Dandelion’s burger er en sand kulinarisk oplevelse! Den forener det bedste fra gourmetverdenen med den klassiske comfort food, vi alle elsker. Ved første øjekast imponerer den med sin perfekt grillede briochebolle, let ristet for at give en subtil sprødhed udenpå, mens den indeni er blød og luftig. Bollen holder sig sammen om en saftig, medium-stegt bøf af førsteklasses økologisk oksekød kombineret med 20-25% ben marv, der nærmest smelter på tungen ved første bid.
Lidt mayorelish og syltede agurker. That’s it. Mere behøves faktisk ikke. Den bøf fortjener simpelthen at blive smagt uden en masse andre ingredienser. Det er den bedste bøf jeg nogensinde har smagt i en burger.
Lige tilpas greasy og en stegeskorpe på bøffen som virkelig er god og inden i flot rosa som jeg elsker min burgerbøf.
Fritterne og mayoen er perfekt afstemt. Lidt krydderier på fritterne skader ikke, og de kan minde lidt om de lækre fritter hos Sunset, som også var drysset med en krydderiblanding der var ret god. Jeg købte en almindelig mayo og en chilimayo, og jeg er sikker på basen for mayoen, er skabt ud fra den samme. En god mayo med lidt krydderier i. Chilimayoen er så blot tilført et stærkt element, men helt perfekt afstemt. Bestemt en af de bedste mayoer jeg har fået længe.
Alt i alt en meget positiv oplevelse, og er du i København, så slå et smut forbi. 180,00 kr. for en menu er hvad det efterhånden koster de fleste steder, om du kommer på en cafe eller andet. Det synes jeg efter markedsprisen, er meget fair.
Derfor tildeles de også en Top-anbefaling herfra.
Du finder Dandelion her:
SCORECARD
Samlet vurdering