Café Apostrof

Min vurdering:
Café burgeren fra Café Apostrof er stadig ny, men har stort potentiale og er helt sikkert i blandt Nyborgs bedste burgere. Fritterne sidder lige i skabet og smager fantastisk. Deres chilimayo er med en røget smag og med bid. Bestemt en godkendt oplevelse.

En ny café er landet på havnen i Nyborg. Café Apostrof tager udgangspunkt i traditionel café mad, men samtidig også en tre eller fire retters menu – også med vin.
Det er stadig nyt, og caféen åbnede d. 22. november, og siden har stedet været godt besøgt.
Min kammerat som bor i Nyborg, havde fornylig været en tur forbi, og havde rost deres burgere, og da jeg fik muligheden for at tage med, sagde jeg hurtigt ja.


Menukortet bestod af en bræt med tre sider papir, og en klemme i toppen. Meget enkelt, men også lidt for billigt. På mit menukort manglede desuden drikkelse.
Vi kom til aften, og alligevel sad frokostkortet på som det første – dette kunne man med fordel ændre, således at man delte menukortet op, så når man kom om aftenen, så kunne man nøjes med at se hvad der var om aftenen. Eneste forskel fra frokost til aften, er dog prisen.


Som sagt havde jeg hørt at burgeren skulle være god, så denne skulle naturligvis testes.
Efter 15 minutters ventetid dukkede vores burger op. Det skal siges at de reklamere med at de servere burgers (som om at der er flere slags) dette er dog ikke tilfældet, og de har kun én burger på menukortet.

Burgeren er flot anrettet. En “blik spand” til fritterne og to glas mayo (kvart fyldt op) og en steak kniv sat ned gennem burgeren som både giver et råt udtryk, men også holder sammen på burgeren.


Der blev ikke oplyst omkring hvad mayo der fulgte med, og dette kunne have været rart, at man vidste hvilken mayo man fik. Vi fandt dog ud af at den ene var en chili mayo og den anden var en helt plain mayo. Begge smagte hjemmelavet, og var ganske gode. Chili mayo havde bid og en snert af røgsmag (chipotle) og var den jeg synes bedst om. Deres plain mayo var en tand for plain til mig, og gjorde egentlig ikke rigtig noget sort indtryk.

Burgeren havde sprød bacon og en hjemmelavet dressing som bestod af finthakket tomaet sammen med noget mayo, og det gjorde det faktisk meget godt. Smagen var frisk, men til gengæld var der ikke mange smagsoplevelser i den. Som det fremgik af kortet, var det en helt almindelig burger, og derfor var forventningerne heller ikke at den ville slå mig baglæns ind i fuglekassen. Som der står i mit manifest, kan jeg godt lide at man tør prøve noget nyt og eksperimentere med burgeren, og det haltede altså lidt i dette tilfælde. Den var lidt for almindelig til mig, og med iceberg salat, og en bøf som var saftig, dog uden så meget grill smag, så får den altså ikke mine smagsløg til at hungre efter en mere. I hvert fald ikke lige foreløbig. Bøffen var lys rosa, hvilket ikke nødvendigvis er dårligt, og i dette tilfælde var den faktisk meget saftig selvom den ikke var helt så rosa som jeg normalt foretrækker

Fritterne var hjemmelavede og havde en god smag. Det havde dog været fantastisk at kunne have valgt hvad mayo man ønskede som dip, så man kunne få den perfekte kombination. Og hvem ved? Måske det kommer næste gang.
Men omvendt er dette helt sikkert en af Nyborgs bedste burgere, og tjeneren kom faktisk hen og spurgte hvad vi synes var godt og skidt ved den, så de havde mulighed for at forbedre sig., hvilket jeg ikke har prøvet før. Men han forklarede at kokken havde en drøm om at lave danmarks bedste burger, hvilket må siges at være noget af et statement !
De har dog et stykke vej endnu for at nå den målsætning, og med henvisningen til at der ville komme flere burgere på menukortet er jeg ikke i tvivl om at jeg kommer igen på Café Apostrof.

Du finder Café Apostrof her:

SCORECARD
  • Bolle
  • Bøf
  • Fyld
  • Mayo
  • Fritter
  • Skovbo anbefaler
3.3

Samlet vurdering

Café burgeren fra Café Apostrof er stadig ny, men har stort potentiale og er helt sikkert i blandt Nyborgs bedste burgere. Fritterne sidder lige i skabet og smager fantastisk. Deres chilimayo er med en røget smag og med bid. Bestemt en godkendt oplevelse.